Објави

Почитувани, Денес, 19.02.2024 година, делегација на МПС составена од Претседателот на Совет на МПС-ОХРИД Јетмир Реџепи заедно со раководството на

Повеќе »

На ден 18.02.2024 година се навршуваат 79 години од формирањето на Одделот за заштита на определени личности и објекти (ОЗОЛО)

Повеќе »

ВО ЧЕСТ НА ПРЕРАНО ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ, ПРИПАДНИЦИ НА ОДДЕЛОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ И ОБЈЕКТИ „МАЈА ЛАЗАРОВА ТОДОРОВА“ Почитувани,

Повеќе »

Почитувани, на ден 02.02.2024 година делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар на МПС

Повеќе »

Почитувани, денеска (22.12.2023 година), во Кавадарци на место викано “ДВАНАЕСЕТ ВАТАШКИ ДРУГАРИ”, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател

Повеќе »

Централниот Совет на Македонскиот полициски сидникат денес 17.12.2023 година во одморалиштето на МВР во Охрид ја одржа својата четврта редовна

Повеќе »

Почитувани, ни преставува особена чест и задоволство да Ве информираме дека на ден 16.11.2023 година, во просториите на Одмаралиштето на

Повеќе »

Почитувани, денес, 11.12.2023 година, по покана од Министерството за внатрешни работи, во Полицискиот центар “Ѓорче Петров”, делегацијата на Македонскиот полициски

Повеќе »

“Преку дијалог до конечни резултати” Продолжуваме понатаму во интерес на нашите членови МПСМВР

Повеќе »

Денес (28.11.2023 година), делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генерален секретар на МПС Зоран

Повеќе »

Почитувани, денес, (27.11.2023 година) делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генерален секретар Зоран Кузманоски

Повеќе »

Почитувани, денес, 24.10.2023 година, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Горан Ристевски Потпретседател на МПС, Еврен Адемовски Пом.Генерален Секретар

Повеќе »

Почитувани, Денес, 02.10.2023 година, делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар на МПС Зоран

Повеќе »

Почитувани, Денеска Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев како дел од делегацијата на МВР предводена од Министерот Оливер Спасовски, Државната

Повеќе »

Почитувани, денеска, 30.09.2023 година, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар на

Повеќе »

Почитувани, на ден, 28.09.2023 година во просториите на Македонскиот полициски синдикат, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар

Повеќе »

Почитувани, На 07.09.2023 година од страна на д-р Митко Јанчев, сопственик на општествено одговорната компанија „Кожувчанка“ Кавадарци на Претседателот на

Повеќе »

Раководството на МПС ги започна активностите за поголемо покачување на платите во МВР, АР, АНБ и УФП од предвиденото покачување

Повеќе »

Почитувани, на ден 13.08.2023 година во НИШКА БАЊА-НИШ, Р.Србија, нашиот член од ОО Куманово при Совет на МПС Куманово, ИВАН

Повеќе »

Денес во рамките на својата приватна посета на Соединетите Американски држави, во просториите на New York police department, Претседателот на

Повеќе »

Во чест на големиот национален и православен празник, “2 АВГУСТ ИЛИНДЕН 1903-1944”, Денот на републиката, делегација на Македонскиот полициски синдикат

Повеќе »

Почитувани, денес, на ден 28.07.2023 година делегација на МПС составена од Потпретседателот Борче Грујоски и Претседателот на Совет на МПС-Скопје

Повеќе »

Почитувани, На ден 21.07.2023 година на покана на Синдикатот на полицијата на Македонија, во просториите на Конфедерацијата на слободни синдикати

Повеќе »

Почитувани, На ден 18.07.2023 година, конечно по период од 15 години во кој беа организирани протести од страна на ССМ

Повеќе »

Претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија, Слободан Трендафилов и Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска по 15

Повеќе »

Почитувани, На ден 05.07.2023 година, Помошникот на генералниот секретар Владо Велков и Претседателот на ОО Виница Ангелчо Гошев остварија работни

Повеќе »

Директорот на Бирото за јавна безбедност, д-р Сашо Тасевски, Заменик директорот на Бирото за јавна безбедност, Арбен Јашари и Претседателот

Повеќе »

Почитувани, На ден 29 и 30.06.2023 година во просториите на одмаралиштето на МВР во Крани – Преспа, како дел од

Повеќе »

Почитувани, Денес, на ден 30.06.2023 година во Охрид Министерството за внатрешни работи, организираше ручек за децата и членовите на семејствата

Повеќе »

Денеска на ден 26.06.2023 година делегација на Македонскиот полициски синдикат составена од Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар

Повеќе »

Почитувани, На ден 22 и 23.06.2023 година во просториите на одмаралиштето на МВР на Пониква, како дел од информативно едукативниот

Повеќе »

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И ПОЛИЦИСКИОТ СИНДИКАТ ОД ИТАЛИЈА (SINDICATO AUTONOMO DI POLIZIA-SAP) Почитувани, ни

Повеќе »

Почитувани приправници членови на Македонскиот полициски синдикат, со задоволство Ве информираме дека РЕШЕНИЈАТА ЗА УПС ќе гласат од 01.06.2023. Како

Повеќе »

Почитувани, Денес, на ден 16.05.2023 година делегација на Македонскиот полициски синдикат предводена од Претседателот д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар г-н

Повеќе »

Денеска со полагање свежо цвеќе на спомен-обележјето на бранителите од Крива Паланка Момир Стојановски, Јане Јакимовски и Горан Стојановски, делегацијата

Повеќе »

Почитувани членови, После зимскиот сон се разбуди куварот од кујната за дезинформации на едно синдикатче и една ФБ група борец

Повеќе »

Почитувани, денес, на ден 09.05.2023 година во Софија-Р.Бугарија се одржа основачко собрание на БАЛКАНСКА АСОЦИЈАЦИЈА НА СИНДИКАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ ОД

Повеќе »

Осум години непребол и сеќавање на нашите колеги, хероите кои ги положија животите во Диво Насеље, седум години од еден

Повеќе »

Почитувани, денес на ден 08.05.2023 година Претседателот ма МПС, д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС, Зоран Кузманоски и Потпретседателот

Повеќе »

Почитувани Денес поповод 7 Мај денот на Македонската полиција од страна на Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски на

Повеќе »

ДЕНОТ НА ПОЛИЦИЈАТА!! Денес, Делегација на Македонскиот полициски синдикат составена од Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на

Повеќе »

Денес на ден 27.04.2023 година Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар Зоран Кузманоски со цел директен контак

Повеќе »

Централниот Совет на Македонскиот полициски сидникат денес 25.04.2023 година во одморалиштето на МВР во Охрид ја одржа својата трета редовна

Повеќе »

Почитувани, денес во Кичево започна традиционалниот турнир во мал фудбал по повод ,,7ми Мај-Денот на Македонската полиција” организиран од страна

Повеќе »

Денеска, на ден 11.04.2023 година делегација на МПС составена од Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар Зоран

Повеќе »

Денес Претседателот на МПС, д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС, Зоран Кузманоски како членови на делегација на МВР

Повеќе »

Делегацијата на Македонскиот Полициски Синдикат составена од Претседателот на МПС и Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски, оствари билатерална средба

Повеќе »

Денес Претседателот на МПС, д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС, Зоран Кузманоски, Потпретседателот на МПС, Хисмет Синани и Потпретседателот

Повеќе »

Денес 03.04.2023 делегација на МПС составена од Претседателот на Македонскиот полициски синдикат д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар Зоран Кузманоски, Потпретседателот

Повеќе »

На ден 01.04.2023 год. делегација на МПС составена од Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски, Потпретседателот Горан Ристевски и Потпретседателот

Повеќе »

На ден 01.04.2023 год. делегација на МПС во состав: Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски, Потпретседател на МПС Горан Ристевски

Повеќе »

Денес Претседателот на МПС, д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС, Зоран Кузманоски во Кичево, Охрид, Струга и Дебар

Повеќе »

Денес Претседателот на МПС, д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС, Зоран Кузманоски на покана од Заменикот на Генералниот

Повеќе »

Во стилот на старата мудрост „Тивка вода брег рони“, во соработка со МВР, успеавме во заложбата за вработените во МВР

Повеќе »

Почитувани, Македонскиот полициски синдикат на сите свои членови и воопшто на сите вработени во Агенцијата за разузнавање на Република Северна

Повеќе »

На денешен ден, пред три години, преку Амбасадата на Република Северна Македонија во Вашингтон, во Стејт Департментот во САД беше

Повеќе »

Денес на ден 25.03.2023 година делегација на МПС во состав Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар Зоран Кузманоски

Повеќе »

Почитувани, по повод меѓународниот ден на жената “8ми март” Синдикалните организации на МПС ширум републиката имаа свои активности по повод

Повеќе »

Почитувани, на ден 09.03.2023 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски и Заменикот на

Повеќе »

Денес на ден 08.03.2023 година по повод МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА “8 МАРТ”, членови на Претседателството на Секцијата на Млади

Повеќе »

Почитувани, на денот кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, ние Вашите колеги

Повеќе »

Почитувани, На ден 07.03.2023 година согласно планираните активности на МПС по повод Меѓународниот ден на жената “8 март” , во

Повеќе »

Почитувани, Денеска Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на Македонскиот полициски синдикат, Зоран Кузманоски, присуствуваа

Повеќе »

Почитивани, Денес на ден 06.03.2023 година Македонскиот полициски синдикат поднесе БАРАЊЕ до Влада на РС Македонија-Премиер на РСМ г-дин Димитар

Повеќе »

ВО ЧЕСТ НА ПРЕРАНО ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ, ПРИПАДНИЦИ НА ОДДЕЛОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ И ОБЈЕКТИ „МАЈА ЛАЗАРОВА ТОДОРОВА“ Почитувани,

Повеќе »

На ден 18.02.2023 година се навршуваат 78 години од формирањето на Одделот за заштита на определени личности и објекти (ОЗОЛО)

Повеќе »

Почитувани, на ден 16.02.2023 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски остварија работна

Повеќе »

Почитувани, денес 15.02.2023 година Помошникот на генералниот секретат Еврен Адемовски на членовите на МПС вработени во СВР Скопје ПСОН Центар

Повеќе »

Почитувани, Согласно колективниот договор на МВР потпишан помеѓу Министерството за внатрешни работи на РС Македонија и Македонскиот полициски синдикат, согласно

Повеќе »

Почитувани, денес 03.02.2023 година Претседателот на Советот на МПС при БЈБ, Робески Димитар на членовите на МПС вработени во Секторот

Повеќе »

Почитувани, На 04.02.2023 година се навршуваат 151 година од раѓањето на Ѓорѓи Николов Делчев, попознат како Гоце Делчев во Кукуш-Егејска

Повеќе »

Почитувани,Продолжуваме со известувањата до членството за придобивките од Колективен договор на МВР (Сл.весник на РСМ, бр. 149 од 5.7.2021 година)

Повеќе »

Почитувани, Во изминатите денови во организација на Советите и Основните организации на Македонскиот полициски синдикат, се организираат пригодни свечености, а

Повеќе »

Почитувани сегашни и поранешни припадници на Единицата за интервентна полиција при СВР Скопје, низ годините преку Вашата одговорна работа и

Повеќе »

Почитувани, на ден 29.12.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Потпретседателите на МПС Горанчо Јовановски, Борче Грујоски и

Повеќе »

Почитувани, на ден 29.12.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Потпретседателот на МПС Горан Ристевски остварија работна средба

Повеќе »

Почитувани, на ден 28.12.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски остварија работна

Повеќе »

Почитувани, на ден 28.12.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски остварија работна

Повеќе »

Почитувани, на ден 28.12.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски и Потпретседателот на

Повеќе »

Почитувани, на ден 27.12.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски, Потпретседателот Горан Ристевски

Повеќе »

Претседателот на Македонскиот Полициски Синдикат, д-р Марјан Кицев со честитка за членовите на МПС и вопшто на сите припадници од

Повеќе »

Централниот Совет на Македонскиот полициски сидникат денес 23.12.2022 година во одморалиштето на МВР во Охрид ја одржа својата Втора редовна

Повеќе »

На ден 28.11.2022 год. во конференциската сала на општина Прилеп се одржа трибина на тема ,,Мултисекторски пристап за ефикасна заштита

Повеќе »

На ден 23.11.2022 година на маргините на работната посета на Министерството за внатрешни работи на Р.Австрија од страна на претседателот

Повеќе »

На 23.11.2022 година Заменик Генералниот Секретар на Македонскиот Полициски Синдикат , Адријан Телќиу во Дебар оствари работна средба со раководството

Повеќе »

На ден 13.11.2022 година, по покана од Министерството за внатрешни работи, делегацијата од Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател на

Повеќе »

Почитувани, на ден 11.11.2022 година делегација на МПС предводена од Претседателката на СЖ при МПС м-р Афродита Денковска придружувана од

Повеќе »

Почитувани, на ден 09.11.2022 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски остварија работна

Повеќе »

Почитувани, сакаме да Ве известиме дека од страна на сопственикот на УО ,,PUB,, од Делчево, Влатко Величковски, денес, за потребите

Повеќе »

Потрошувачки кредит ДОВЕРБА на ЦКБ – фиксна камата веќе од 4,4% за првите 3 години. Променлива камата веќе од 5,3%

Повеќе »

Почитувани. На ден 02.11.2022 година делегација на МПС предводена од Претседателката на СЖ при МПС м-р Афродита Денковска придружувана од

Повеќе »

На ден 28.10.2022 година во склоп на Првиот Европски полициски самит остварена е билатерална средба на делегација на Македонскиот полициски

Повеќе »

Почитувани, во периодот од 26-28.10.2022 година во организација на ОБСЕ и Секцијата на жени на Македонскиот полициски синдикат се одржа

Повеќе »

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА СО СИНДИКАТОТ НА ШПАНСКАТА ПОЛИЦИЈА (SPP) Почитувани, ни преставува особено чест и задоволство да Ве

Повеќе »

Делегација на Македонскиот полициски синдикат предводена од Претседателот д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар г-н Зоран Кузманоски во деновите 27

Повеќе »

На ден 27.10.2022 година делегација на Македонскиот полициски синдикат предводена од Потпретседателот Горан Ристевски, Пом. на Гененералниот секретар Владо Велков

Повеќе »

Почитувани колеги и колешки, Македонски полициски синдикат покрена иницијатива која ќе има значително влијание врз зајакнувањето на помладата популација, поединците

Повеќе »

На ден 11.10.2022 година делегација на МПС во состав: Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС Зоран

Повеќе »

Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Д-р Марјан Кицев на членовите на Македонскиот полициски синдикат им го честита празникот 11 Октомври

Повеќе »

Денеска беше остварена работна средба со Марија Тодоровска – програмска директорка во НВО ,, ОТВОРЕНА ПОРТА” и Претседателката на Секцијата

Повеќе »

Од денеска сите вработени во МВР добивја покачување на платата од 5% Во насока на континуирано мотивирање на вработените во

Повеќе »

Во недостиг на идеи и синдикални активности, некои “синдикатчиња ” со ширење на лаги и невистини се обидуваат да го

Повеќе »

Почитувани, нашиот член Благоја Соколовски денес на трката на 10 км ,,Korruners 2022,, гордо го преставуваше Македонскиот полициски синдикат. На

Повеќе »

Но, можеби најважниот момент е што секогаш сме во дијалог со репрезентативниот Македонски полициски синдикат, со кој го склучивме најновиот

Повеќе »

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА со Независниот синдикат на полицијата на Р.Србија-КЦ Панчево и Независниот синдикат на полицијата на Р.Србија-КЦ

Повеќе »

Почитувани членови на Македонскиот полициски синдикат! Годинава јубилејно по 20 – ти пат во периодот од 09 до 11 Септември

Повеќе »

На ден 26.08.2022 година делегација на МПС во состав: Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС

Повеќе »

Во врска со настанатиот проблем со здраственото осигурување на вработените во МВР сакаме да ве информираме дека од страна на

Повеќе »

По повод 21 година од постоењето на ЕБР, нашиот коминтенти Kvantum Sportuva Генерален застапник на светскиот бренд Under Armour за

Повеќе »

Почитувани сегашни и поранешни припадници на Единицата за брзо распоредување при МВР, низ годините преку Вашата одговорна работа и професионално

Повеќе »

По покана на Министерот за Внатрешни Работи г-динот Оливер Спасовски, Ми преставува чест и задоволство во име на раководството на

Повеќе »

Во чест на јубилејот 30 години Армија на Република Северна Македонија делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Д-р Марјан

Повеќе »

Почитувани припадници на Армијата на Република Северна Македонија, во свое лично име и во името на сите членови на Македонскиот

Повеќе »

Почитувани, ни преставува особено задоволство да Ве информираме дека на ден 13.08.2022 година во Тирана-Р.Албанија, Претседателот на Македонскиот полициски синдикат

Повеќе »

Во чест на големиот државен празник, 2 август, Ден на Републикатаделегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Д-р Марјан Кицев

Повеќе »

Од 65-та владина седница Повисоки плати за вработените во МВР од септември. На седницата се донесени повеќе одлуки, меѓу кои

Повеќе »

Почитувани, Претседателката на секцијата на жени при Македонскиот Полициски Синдикат, м-р Афродита Денковска во периодот од 20 до 21 Јули

Повеќе »

ПИСМЕНА РЕАКЦИЈА ДО ВРАБОТЕНИТЕ ВО МВР ОД ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СЕКЦИЈАТА НА ЖЕНИ ПРИ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ г-ѓа АФРОДИТА ДЕНКОВСКА Почитувани

Повеќе »

Врз основа на направени анализи и обиколка на сите објекти на МВР во Република Северна Македонија од страна на мешовита

Повеќе »

За само неполна година по започнување на функционирање на Секцијата на пензионери при МПС постигнавне бројка од преку петстотини членови.

Повеќе »

Почитувани граѓани на Република Северна Македонија, сакаме да укажеме дека и ние вработените во безбедносните служби сме нечии синови и

Повеќе »

Денeс, 11 Јули 2022 година, по покана од Министерството за внатрешни работи, делегацијата од Македонскиот полициски синдикат во состав д-р

Повеќе »

Почитувани, Започна исплатата на трошоци за храна за ноќна работа за 2021 година за 288 вработени во МВР Денеска (16.06.2022)

Повеќе »

Донација од Дени Шпед од Скопје Почитувани, сакаме да Ве известиме дека компанијата Дени Шпед од Скопје, денес преку Македонскиот

Повеќе »

Дипломатско признание од Обединетите нации за Претседателот Кицев. Денес Претседателот на Македонскиот полициски синдикат д-р Марјан Кицев на маргините од

Повеќе »

Почитувани членови Во периодот од 17-19.06.2022 година на покана од Меѓународната полициска асоцијација-ИПА Македонија делегација на Македонскиот полициски синдикат предводена

Повеќе »