УЧЕСТВО НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ПО ПОВОД ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ГОЛЕМИОТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК “2 АВГУСТ ИЛИНДЕН 1903-1944”

Во чест на големиот национален и православен празник, “2 АВГУСТ ИЛИНДЕН 1903-1944”, Денот на републиката, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски, Претседател на Совет МПС-Специјални единици Блажо Димитриев и Претседател на Совет МПС-ОЗОЛО Сашо Јовановски, на покана од Претседателот на РС Македонија, присуствуваа на свеченоста која се одржа […]

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ ОБЈЕКТ НА ПС за ОН АЕРОДРОМ

Почитувани, денес, на ден 28.07.2023 година делегација на МПС составена од Потпретседателот Борче Грујоски и Претседателот на Совет на МПС-Скопје 1 Драган Саздовски присуствуваа на поставување на камен темелник на локацијата на старата Полициска станица во Аеродром, со што официјално започна изградбата на новиот објект на Полициската станица од општа надлежност Аеродром, во рамки на […]

ОСТВАРЕНА РАБОТНА СРЕДБА СО СИНДИКАТОТ НА ПОЛИЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА

Почитувани, На ден 21.07.2023 година на покана на Синдикатот на полицијата на Македонија, во просториите на Конфедерацијата на слободни синдикати се одржа работна средба помеѓу дел од раководството на МПС составена од Генералниот секретар Зоран Кузманоски, Заменик на генералниот секретар Адријан Телкиу и Потпретседателот Горанчо Јовановски и дел од раководството на СПМ составена од Претседателот […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЧЛЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ ОД ПОТПИШУВАЊЕТО НА НОВ ОПШТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ЈАВЕН СЕКТОР

Почитувани, На ден 18.07.2023 година, конечно по период од 15 години во кој беа организирани протести од страна на ССМ и последните три години интензивни тешки преговори во кои МПС учествуваше како рамноправен член на ССМ , Претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија, Слободан Трендафилов и Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска […]

ПОТПИШАН НОВ ОПШТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ЈАВЕН СЕКТОР

Претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија, Слободан Трендафилов и Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска по 15 години, организиран генерален штрајк во јавниот сектор, протести и по водење на тешки преговори, по пат на социјален дијалог, официјално го потпишаа новиот Општ колективен договор за јавен сектор. На потпишувањето, Претседателот на Сојузот на […]

БЛАГОДАРНОСТ ДО ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИТЕ КОМПАНИИ ОД ВИНИЦА

Почитувани, На ден 05.07.2023 година, Помошникот на генералниот секретар Владо Велков и Претседателот на ОО Виница Ангелчо Гошев остварија работни средби со раководствата на Компаниите “МЕБЕЛ ВИ”, “ПАРТНЕР”, “УРБАН АУТО” и “ЛИКЕЈ” од Виница. На средбите беше разговарано за продлабочување на соработката со МПС и воедно им беа врачени пригодни подароци во знак на благодарност […]

Директорот на Бирото за јавна безбедност, д-р Сашо Тасевски, Заменик директорот на Бирото за јавна безбедност, Арбен Јашари и Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, д-р Марјан Кицев беа во посета на домот на Ивица Кузмановски, вработен во Министерството за внатрешни работи и Претседател на ОО при МПС каде пред два дена од удар на гром […]

ОДРЖАНА ОБУКА НА ДЕЛ ОД ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СОВЕТИТЕ, ОСНОВНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И СЕКЦИИТЕ НА ЖЕНИ, МЛАДИ И ПЕНЗИОНЕРИ

Почитувани, На ден 29 и 30.06.2023 година во просториите на одмаралиштето на МВР во Крани – Преспа, како дел од информативно едукативниот проект на МПС,а согласно програмата за обука на синдикални преставници од Основните организации, Секциите на жени, млади и пензионери се спроведе втората по ред обука на теми: 1. ,,Медијацијата како можност за решавање […]

Ручек за децата и членовите на семејствата на загинатите бранители

Почитувани, Денес, на ден 30.06.2023 година во Охрид Министерството за внатрешни работи, организираше ручек за децата и членовите на семејствата на загинатите бранители кои и оваа година летуваат во одморалиштето на Министерството. На ручекот на покана од Здружението, присуствуваа Директорот на БЈБ Сашо Тасевски и Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев. “Како Македонски полициски синдикат […]