СВЕЧЕНА ЦЕРЕМОНИЈА ПО ПОВОД 54 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕ НА ОДДЕЛОТ ЗА ВОЗДУХОПЛОВНИ ЕДИНИЦИ ПРИ МВР

Почитувани, денес, (27.11.2023 година) делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генерален секретар Зоран Кузманоски присуствуваше на Свечена церемонија по повод 54 години од формирањето на Одделот за воздухопловни единици при МВР во седиштето на Хеликоптерската единица за полициски намени во Идризово. Во текот на изминатите години Одделот за воздухопловни […]

ОТКРИЕНО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА ПОГИНАТИОТ БРАНИТЕЛ ИГОР ДРАГАНОВ

Почитувани, денес, 24.10.2023 година, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Горан Ристевски Потпретседател на МПС, Еврен Адемовски Пом.Генерален Секретар на МПС и Живко Милошевски Претседател на ОО во РЦ Север присуствуваше на откривање на Спомен обележјето во чест и вечен спомен на загинатиот припадник на македонската полиција Игор Драганов кој го положи својот живот […]

РАБОТНА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

Почитувани, Денес, 02.10.2023 година, делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски и Потпретседател на МПС Борче Грујоски остварија работна средба со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. На работната средба беше поздравено зголемувањето на платата за 10% за сите вработени во МВР, што Министерството и […]

ПОСЕТА НА ПОЛИЦИСКИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ ВО ПОЛИЦИСКИОТ КАМП БЕЛИЦА

Почитувани, Денеска Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев како дел од делегацијата на МВР предводена од Министерот Оливер Спасовски, Државната секретарка м-р Магдалена Несторовски, директорот на БЈБ д-р Саше Тасевски и дел од раководството на МВР, беше во посета на Полицискиот камп Белица, каде што во тек е дрил-тест како една фаза од селективниот процес […]

ПОСЕТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ОБУКА НА МВР ВО ИДРИЗОВО

Почитувани, денеска, 30.09.2023 година, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски и Претседател на совет на МПС-ОЗОЛО заедно со Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, Директорот на БЈБ Сашо Тасевски и Заменик директор на БЈБ Арбен Јашари го посетија Центарот за обука на […]

РАБОТНА СРЕДБА СО ПОЛИЦИСКОТО АТАШЕ НА Р. ИТАЛИЈА ВО РС МАКЕДОНИЈА

Почитувани, на ден, 28.09.2023 година во просториите на Македонскиот полициски синдикат, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС остварија работна средба со полициското аташе на Р. Италија во РС Македонија г-дин Масимо Пани. На средбата се разменија информации и искуства во врска со полициското работење во двете држави за жртвите од […]

Донација од страна на д-р Митко Јанчев

Почитувани, На 07.09.2023 година од страна на д-р Митко Јанчев, сопственик на општествено одговорната компанија „Кожувчанка“ Кавадарци на Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, д-р Марјан Кицев во Кавадарци му беа донирани 30 флуороцентни елеци и 30 стоп палки. Елеците и стоп палките се производство на нашата опшетествено одговорна компанија ,,Годомин,, Скопје. Македонскиот полициски синдикат истите […]

ОТПОЧНАТИ СРЕДБИ СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ

Раководството на МПС ги започна активностите за поголемо покачување на платите во МВР, АР, АНБ и УФП од предвиденото покачување од предвидените 10 %, а по поднесено барање од 29.06.2023 година преку дирекни средби со претставници на пратеничките групи во Собранието на РС Македонија. Почитувани, денес, делегација на МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ составена од Претседателот на […]

ТРЕТО МЕСТО НА ЧЛЕНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ИВАН СЕРАФИМОВСКИ

Почитувани, на ден 13.08.2023 година во НИШКА БАЊА-НИШ, Р.Србија, нашиот член од ОО Куманово при Совет на МПС Куманово, ИВАН СЕРАФИМОВСКИ гордо го преставуваше Македонскиот полициски синдикат на интернационалниот натпревар во туркање со рака “NISKA BANJA OPEN 2023” и го освои третото место во категорија до 80 kg. Македонскиот полициски синдикат може да биде горд […]

ОСТВАРЕНА БИЛАТЕРАЛНА СРЕДБА СО AALEA И ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ НА ДРЖАВАТА ЊУЈОРК ОД СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ

Денес во рамките на својата приватна посета на Соединетите Американски држави, во просториите на New York police department, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев оствари билатерална средба со раководството на AALEA и со раководството на полицискиот синдикат на државата Њујорк од Соединетите Американски Држави, на чело со г-дин Altin Celoliaj detektiv from Criminal Investigation Bureau, […]