ПОСЕТА НА ПОВРЕДЕНИОТ КОЛЕГА ОД КИЧЕВО

Почитувани, Денес, 19.02.2024 година, делегација на МПС составена од Претседателот на Совет на МПС-ОХРИД Јетмир Реџепи заедно со раководството на СВР Охрид и ОВР Кичево го посети колегата член на МПС, УПС Флорим Мустафа од Кичево во болницата Св.Еразмо во Охрид. Имено колегата Флорим на ден 15.02.2024 година при вршење на службени дејствија при обезбедување […]

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД 79 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ОДДЕЛОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ И ОБЈЕКТИ (ОЗОЛО)

На ден 18.02.2024 година се навршуваат 79 години од формирањето на Одделот за заштита на определени личности и објекти (ОЗОЛО) односно на 18 февруари 1945 година на 1-то заседание на АСНОМ донесена е повелба во која покрај другото се наложува да се заштитат и обезбедат државните имоти и објекти. Со таа повелба се формира и […]

МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР

ВО ЧЕСТ НА ПРЕРАНО ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ, ПРИПАДНИЦИ НА ОДДЕЛОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ И ОБЈЕКТИ „МАЈА ЛАЗАРОВА ТОДОРОВА“ Почитувани, денес 17.02.2024 година делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Помошник на Генералниот Секретар Еврен Адемовски и Претседателот на Советот на МПС-ОСПО Блажо Димитиев присуствуваше на МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР ВО ЧЕСТ НА ПРЕРАНО ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ, ПРИПАДНИЦИ […]

МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ НА РАБОТНИ СРЕДБИ СО РАКОВОДСТВОТО НА МВР!!!

Почитувани, на ден 02.02.2024 година делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски и Потпретседателот на МПС Борче Грујоски остварија работни средби со Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски, Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, Заменикот министерот за внатрешни работи Назим Буши, Државната секретарка […]

ТАКТИЧКО-ПОКАЗНА ВЕЖБА РЕФЛЕКС 2023

Почитувани, денеска (22.12.2023 година), во Кавадарци на место викано “ДВАНАЕСЕТ ВАТАШКИ ДРУГАРИ”, делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генерален секретар Зоран Кузманоски присуствуваа на тактичко-показна вежба РЕФЛЕКС 2023, во реализација на Регионалниот центар за гранични работи ЈУГ, со поддршка на ФРОНТЕКС, Хеликоптерската единица на МВР, а во […]

ЦЕНТРАЛЕН СОВЕТ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

Централниот Совет на Македонскиот полициски сидникат денес 17.12.2023 година во одморалиштето на МВР во Охрид ја одржа својата четврта редовна седница. Од страна на Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Централниот совет беше информиран за работата на МПС во периодот помеѓу две седници на ЦС. Во рамки на актите кои што се однесуваат на работењето […]

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И АТЛЕТСКИОТ КЛУБ “АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ”

Почитувани, ни преставува особена чест и задоволство да Ве информираме дека на ден 16.11.2023 година, во просториите на Одмаралиштето на МВР во Охрид, Претседателот на МПС д-р Кицев Марјан официјално го потпиша Меморандумот за соработка со Претседателот на Атлетскиот клуб “АЕРОДРОМ-СКОПЈЕ” г-дин Даниел Киров. Ова преставува почеток на официјална искрена и колегијална соработка, меѓусебна стручна […]

ПРОМОЦИЈА НА НОВИТЕ 20 ИНТЕРВЕНТНИ ВОЗИЛА

Почитувани, денес, 11.12.2023 година, по покана од Министерството за внатрешни работи, во Полицискиот центар “Ѓорче Петров”, делегацијата на Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски присуствуваа на промоција на новите 20 интервентни возила опремени по сите европски полициски стандарди. Интервентните возила, согласно потребите ќе […]

Регрес за годишен одмор

“Преку дијалог до конечни резултати” Продолжуваме понатаму во интерес на нашите членови МПСМВР

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПОМОШНИК МИНИСТЕР ЗА ДИСЦИПЛИНСКИ И СУДСКИ ПОСТАПКИ

Денес (28.11.2023 година), делегација на МПС во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев и Генерален секретар на МПС Зоран Кузманоски остварија работна средба со Помошник министер за дисциплински и судски постапки г-дин Љубиша Ристевски. На средбата беше разговарано за теми поврзани со правата на вработените кои произлегуваат од работен однос, со посебен акцент на […]