ССМ Е ПОДГОВЕН ЗА СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ НО УШТЕ ПОВЕЌЕ ЗА НА УЛИЦА ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА

Предизвикани и поттикнати од актуелната општествено економска социјална состојба, недостатокот на слух од страна на Државните институции за навремено поднесените барања на ССМ како единствен репрезентативен синдикат во Државата, Сојузот на синдикатите на Македонија заедно со нашите братски синдикати, работниците и граѓаните,( пензионери, стечајни работници, невработени, студенти) на оваа Држава, 4.500 до 5.000 на број, …

ССМ Е ПОДГОВЕН ЗА СОЦИЈАЛЕН ДИЈАЛОГ НО УШТЕ ПОВЕЌЕ ЗА НА УЛИЦА ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА РАБОТНИЧКИТЕ ПРАВА Read More »

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПОМОШНИК МИНИСТЕР ВО ОДДЕЛ ЗА ОПШТИ И ЗАЕДНИЧКИ РАБОТИ

Денес, 15.12.2021 година делегација на МПС во состав: Д-р Марјан Кицев Претседател, Киро Трајковски- Генерален секретар и Зоран Кузманоски-Потпретаедател остварија работна средба со Помошник минитер во ООЗР Андријана Савеска.На средбата на која присуствуваа и два преставници на членовите на МПС од Совет МВР, беше разговарано за конкретни теми поврзани со правата на вработените кои произлегуваат …

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПОМОШНИК МИНИСТЕР ВО ОДДЕЛ ЗА ОПШТИ И ЗАЕДНИЧКИ РАБОТИ Read More »

РАБОТНА ПОСЕТА НА РЕКОНСТУИРАНИОТ ОБЈЕКТ НА ОВР ПРОБИШТИП

Денес 13.12.2021 година делегација од Македонскиот полициски синдикат во состав Д-р Марјан Кицев Претседател, Киро Трајковски Генерален секретар и Владо Велков Помошник на Генералниот секретар , на покана од Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија беа во работна посета на реконструираниот објект на ОВР Пробиштип.Зградата на ОВР Пробиштип е реконструирана со средства од …

РАБОТНА ПОСЕТА НА РЕКОНСТУИРАНИОТ ОБЈЕКТ НА ОВР ПРОБИШТИП Read More »