АКТИВНОСТИ СО ПОДЕЛБА НА ОСМОМАРТОВСКИТЕ ПОДАРОЦИ ЗА ЖЕНИТЕ ЧЛЕНОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ НИЗ СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ШИРУМ РЕПУБЛИКАТА!

Почитувани, по повод меѓународниот ден на жената “8ми март” Синдикалните организации на МПС ширум републиката имаа свои активности по повод поделбата на осмомартовските подароци за колешките членови на МПС!! Имено во скоро секоја ОО на МПС по предходна донесена одлука на Советот од финансиските средства за тековно фунионирање беа организирани свечени коктели на кои синдикалните […]

РАБОТНА ПОСЕТА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА АМЕРИКАНСКО-АЛБАНСКО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ВО ПРОСТОРИИТЕ НА МПС

Почитувани, на ден 09.03.2023 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски и Заменикот на генералниот секретар Адријан Телќиу во просториите на МПС ги примија во работна посета претставници на Американскл-албанско здружение за спроведување на законот од Соединетите американски држави. На работната посета беше разговарано за теми поврзани со правата […]

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА “8 МАРТ”

Денес на ден 08.03.2023 година по повод МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА “8 МАРТ”, членови на Претседателството на Секцијата на Млади со свои активности по повод овој убав ден. Посети неколку основни организации на МПС односно членки на Македонскиот Полициски Синдикат кои на терен извршуваа редовни работни задачи, при што пригодно им го честиташе Меѓународниот ден […]

Македонскиот полициски синдикат на сите жени, а особено на жените – членки им го честита Meѓународниот ден на жената 8’ми март.

Почитувани, на денот кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, ние Вашите колеги од Македонскиот полициски синдикат Ве потикнуваме да бидете мудри, и моќно да балансирате меѓу кариерата и семејството, притоа никогаш немојте да дозволите да бидете потчинети и потценети во однос на Вашите способности и немојте да […]

Планинарски марш на падините на планината Водно

Почитувани, На ден 07.03.2023 година согласно планираните активности на МПС по повод Меѓународниот ден на жената “8 март” , во организација на Комисијата за спорт на МПС се реализираше планинарски марш на падините на планината Водно. На маршот учество земаа членови на МПС од Советите на МПС при БЈБ, МВР, РЦ за ГР Север, Скопје […]

„Униформа, оклоп кој значи ранливост – нашата секојдневна борба на два фронта”

Почитувани, Денеска Претседателот на Македонскиот полициски синдикат, д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на Македонскиот полициски синдикат, Зоран Кузманоски, присуствуваа на Конференција во организација на Министерството за труд и социјална политика во рамки на караванот за родова еднаквост на тема „Униформа, оклоп кој значи ранливост – нашата секојдневна борба на два фронта” која се одржа […]

БАРАЊЕ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ЗА НАЈМАЛКУ 10% НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО МВР, АР, АНБ И УФП

Почитивани, Денес на ден 06.03.2023 година Македонскиот полициски синдикат поднесе БАРАЊЕ до Влада на РС Македонија-Премиер на РСМ г-дин Димитар Ковачевски, Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски и Министерот за финансии г-дин Фатмир Бесими за покачување на платата на вработените во МВР, АР, АНБ И УФП од најмалку 10 %. Македонскиот полициски синдикат за […]

МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР

ВО ЧЕСТ НА ПРЕРАНО ПОЧИНАТИ КОЛЕГИ, ПРИПАДНИЦИ НА ОДДЕЛОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ И ОБЈЕКТИ „МАЈА ЛАЗАРОВА ТОДОРОВА“ Почитувани, Денес 18.02.2023 година делегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Претседател на МПС д-р Марјан Кицев, Генерален секретар Зоран Кузманоски, Потпретседател Борче Грујоски и Претседател на Секција на млади Бенјамин Ќерими присуствуваше на МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР […]

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД 78 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ОДДЕЛОТ ЗА ЗАШТИТА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ И ОБЈЕКТИ (ОЗОЛО) И ПРОМОЦИЈАТА НА ЛОГОТО

На ден 18.02.2023 година се навршуваат 78 години од формирањето на Одделот за заштита на определени личности и објекти (ОЗОЛО) односно на 18 февруари 1945 година на 1-то заседание на АСНОМ донесена е повелба во која покрај другото се наложува да се заштитат и обезбедат државните имоти и објекти. Со таа повелба се формира и […]

РАБОТЕН СОСТАНОК СО РАКОВОДСТВОТО НА ОДДЕЛОТ ЗА СПЕЦИЈАЛНИ ПОЛИЦИСКИ ОПЕРАЦИИ (ОСПО), ЕДИНИЦАТА ЗА БРЗО РАСПОРЕДУВАЊЕ (ЕБР) И ПОСЕБНАТА ЕДИНИЦА ЗА ПОДРШКА (ПЕП)

Почитувани, на ден 16.02.2023 година, Претседателот на МПС д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар на МПС Зоран Кузманоски остварија работна средба со Началникот на Одделот за специјални полициски операции г-дин Митко Даневски, Командантот на Единицата за брзо распоредување г-дин Вице Столевски, Командантот на Посебната единица за подршка г-дин Роберт Илиевски на која присуствуваше и Помошникот […]