Почитувани

Денеска беше остварена работна средба со Марија Тодоровска – програмска директорка во НВО ,, ОТВОРЕНА ПОРТА” и Претседателката на Секцијата на жени при МПС м-р Афродита Денковска придружувана од членот на СЖ при МПС Даниела Делева – главен инспектор во Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе. На средбата се разговараше и воедно беа разменети мислења околу претстојните планирани активности за оваа година како и предлози за идната 2023 год. Имајќи го фактот дека оваа НВО има 22 годишно искуство и истите се даватели на Социјални услуги, носители на центарот за жртви на Трговија со луѓе како и партиципирање во идентификување на жртвите сигурни сме дека не очекува плодна соработка помеѓу НВО “ОТВОРЕНА ПОРТА” и Секцијата на жени при Македонскиот полициски синдикат.

Со почит

Претседател на СЖ при МПС

м-р Афродита Денковска