БАРАЊЕ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ЗА НАЈМАЛКУ 10% НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО МВР, АР, АНБ И УФП

Почитивани,

Денес на ден 06.03.2023 година Македонскиот полициски синдикат поднесе БАРАЊЕ до Влада на РС Македонија-Премиер на РСМ г-дин Димитар Ковачевски, Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски и Министерот за финансии г-дин Фатмир Бесими за покачување на платата на вработените во МВР, АР, АНБ И УФП од најмалку 10 %.

Македонскиот полициски синдикат за разлика од останатите таканаречени синдикати не се занимава со нереални барања и дневно политички маркетинг туку поднесува издржани барања за подобрување на економско-социјалниот статус и условите за работа на вработените во Министерството за внатрешни работи Агенцијата за разузнавање, Агенцијата за национална безбедност и Управата за финансиска полиција.

👮‍♂️👮‍♀️👮‍♂️ПЛАТЕНИ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ-ЗАДОВОЛНИ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ👮‍♀️ЗАДОВОЛНИ БЕЗБЕДНОСНИ СЛУЖБИ-БЕЗБЕДНА ДРЖАВА👮‍♂️👮‍♀️👮‍♂️

МАКЕДОНСКИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ

Претседател

д-р Марјан Кицев