УЧЕСТВО НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ПО ПОВОД ЧЕСТВУВАЊЕТО НА 2 АВГУСТ ИЛИНДЕН

Во чест на големиот државен празник, 2 август, Ден на Републикатаделегација на Македонскиот полициски синдикат во состав Д-р Марјан Кицев Претседател, Зоран Кузманоски Генерален секретар, Зоран Крстев Потпретседател,на покана од Владата на РСМ присуствуваа на свеченоста која се одржа на Мечкин камен во Крушево каде положија свежо цвеќе. Делегацијата на МПС положи свежо цвеќе и […]

Преку дијалог до видливи резултати

Од 65-та владина седница Повисоки плати за вработените во МВР од септември. На седницата се донесени повеќе одлуки, меѓу кои Владата го задолжи Министерот за внатрешни работи, да ги преземе сите потребни активности за реализација на покачувањето плати во МВР во висина од 5 проценти, почнувајќи со платата од септември 2022 година, по известувањето од […]

Почитувани

Почитувани, Претседателката на секцијата на жени при Македонскиот Полициски Синдикат, м-р Афродита Денковска во периодот од 20 до 21 Јули 2022 година зеде активно учество на Првата Глобална Женска Лидерска Конференција,,ЈАС СУМ ЖЕНА” која се одржа во МКЦ –Кино Фросина во Скопје. Целта на оваа конференција беше да ја претстави позицијата на жената во современото […]

ПИСМЕНА РЕАКЦИЈА ДО ВРАБОТЕНИТЕ ВО МВР

ПИСМЕНА РЕАКЦИЈА ДО ВРАБОТЕНИТЕ ВО МВР ОД ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СЕКЦИЈАТА НА ЖЕНИ ПРИ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ г-ѓа АФРОДИТА ДЕНКОВСКА Почитувани колеги и колешки! Како претседателка на Секција на жени при Македонскиот полициски синдикат ми причинува особена чест и задоволство, да Ве информирам дека меѓу повеќето новостекнати права, во новиот Колективен Договор на Министерството за внатрешни […]

Почитувани членови

Врз основа на направени анализи и обиколка на сите објекти на МВР во Република Северна Македонија од страна на мешовита комисија на МПС и МВР се изготви стратегија-акционен план, според кој во периодот од 2017 до јули 2022, со целосната или делумната реконструкција на 75 објекти на МВР ширум државата, во сите СВР, за првпат […]

И пензионираните колеги го препознаваат МПС

За само неполна година по започнување на функционирање на Секцијата на пензионери при МПС постигнавне бројка од преку петстотини членови. Тоа се луѓе кои по завршување на својата професионална работа и кариера, луѓе кои имаат доверба во Македонскиот полициски синдикат, повторно се зачленија и делуваат со свои претствници во органите и телата на МПС. Тоа […]

Поддршка за нашите колеги и колешки

Почитувани граѓани на Република Северна Македонија, сакаме да укажеме дека и ние вработените во безбедносните служби сме нечии синови и ќерки, браќа и сестри, татковци и мајки, дека ги извршуваме нашите задачи согласно позитивните законски прописи. Нападот кон нас е еднаков на напад кон државата, бидејќи ние ја браниме државата од секаков вид на агресија […]

ПРОМОЦИЈА НА РЕНОВИРАН ОБЈЕКТ НА ОВР БЕРОВО

Денeс, 11 Јули 2022 година, по покана од Министерството за внатрешни работи, делегацијата од Македонскиот полициски синдикат во состав д-р Марјан Кицев, Претседател на МПС, Зоран Кузманоски, Генерален секретар на МПС, Владо Велков, Помошник на Генералниот секретар на МПС и Кристина Јованова, Претседател на Совет на МПС Кочани, беа на промоцијата на реновираниот објекти на […]

ПРЕКУ ДИЈАЛОГ ДО ВИДЛИВИ РЕЗУЛТАТИ

Почитувани, Започна исплатата на трошоци за храна за ноќна работа за 2021 година за 288 вработени во МВР Денеска (16.06.2022) Министерството за внатрешни работи изврши исплата на трошоци за храна за ноќна работа за 288 вработени кои работеле ноќе во текот на 2021 година, третина од полно работно време од своја годишна работна обврска. Согласно […]

Донација од Дени Шпед

Донација од Дени Шпед од Скопје Почитувани, сакаме да Ве известиме дека компанијата Дени Шпед од Скопје, денес преку Македонскиот полициски синдикат-Совет Куманово донираа еден телевизор и две фотељи за дежурна служба во ПО Ранковце. На примопредавањето на донацијата присусуваше Претседателот на Совет на МПС-Куманово Александар Лазаревски кој му ја предаде донацијата на командирот на […]