архива

НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИДЕТЕ ЖРТВА НА МОБИНГ!

НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА БИДЕТЕ ЖРТВА НА МОБИНГ! „Во модерниот свет работното место е единственото бојно поле каде што луѓето можат да се “убиваат“ едни со други без ризикот да бидат изведени пред лицето на правдата„ Хајнц Лајман; Секцијата на жени при МПС во рамките на своите програмски определби, цели и задачи во изминативе години реализираше […]

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД “ДЕНОТ НА АЛБАНСКАТА АЗБУКА”

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД “ДЕНОТ НА АЛБАНСКАТА АЗБУКА” Македонскиот полициски синдикат на припадниците на албанската етничка заедница им го честита одбележувањето на 22 Ноември – Денот на албанската азбука. Почитувани, Наша основна заложба е да ги почитуваме различностите и да продолжиме да ги негуваме толеранцијата и соживотот меѓу нашите членови. Почитувањето на овој датум е почит […]

СЕКЦИЈА НА ЖЕНИ ПРИ МПС И ОБСЕ СО ЗАВРШНА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРОГРАМАТА МЕНТОРКИ И МЕНТОРИНИ!!

СЕКЦИЈА НА ЖЕНИ ПРИ МПС И ОБСЕ СО ЗАВРШНА ЕВАЛУАЦИЈА НА ПРОГРАМАТА МЕНТОРКИ И МЕНТОРИНИ!! Со денешната евалуација во хотел “Александар Палас” во Скопје, успешно заврши програмата менторки и менторини која Секцијата на жени при Македонскиот Полициски Синдикат со поддршка на мисијата на ОБСЕ во Скопје ја спроведува во изминатите две години. На оваа завршна […]

УШТЕ ЕДЕН ГОЛЕМ УСПЕХ НА КОЛЕШКАТА ИРЕНА МИТЕВА

УШТЕ ЕДЕН ГОЛЕМ УСПЕХ НА КОЛЕШКАТА ИРЕНА МИТЕВА Колешката Ирена Митева уште еднаш носи позитивни вести од нејзините настапи.. Овој пат подршката која МПС и ја дава ја возврати на најубав начин.. Успешно е завршен престижниот маратон во Франкфурт Германија.. Гордо се вееше знамето на Македонскиот Полициски Синдикат низ улиците на Франкфурт.. Македонскиот Полициски Синдикат […]

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА “7’ми МАЈ”

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА “7’ми МАЈ” Почитувани, ни преставува особено задоволство да Ве информираме дека денес во Скопје,пред почетокот на седницата на Централниот совет на МПС, Претседателот на Македонскиот полициски синдикат г-дин Златко Цветковски официјално го потпиша Меморандумот за меѓусебна соработка со неговиот колега,Претседателот на […]

ТРИБИНА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ОБСЕ НА ТЕМА “РЕВИДИРАЊЕ НА ДИСЦИПЛИНСКИТЕ ПОСТАПКИ ВО МВР”

ТРИБИНА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ОБСЕ НА ТЕМА “РЕВИДИРАЊЕ НА ДИСЦИПЛИНСКИТЕ ПОСТАПКИ ВО МВР” Во деновите 23-ти, 24-ти и 25-ти Октомври , во хотелот Изгрев во Струга се одржа завршниот состанок на работната група за ревидирање на дисциплинските процедури, која е во организација на мисијата на ОБСЕ. Македонскиот полициски синдикат активно беше вклучен во целиот овој […]

ДОДЕЛЕНИ БЛАГОДАРНИЦИ НА ПОКРОВИТЕЛИТЕ НА 16’ти СИС НА МПС

ИЗВРШНОТО БИРО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ НА ТЕРЕН МЕЃУ КОЛЕГИТЕ Почитувани,денес Претседателот и Генералниот секретар на МПС посетија дел од покровителите на 16’Синдикални игри и средби на членовите на Македонскиот Полициски Синдикат. „Се заблагодарувам за оваа традиционална подршка која ја дава Кожувчанка, од мое лично име и од името на 8300 членови на МПС” истакна […]

ЈАКНЕ МЕЃУНАРОДНАТА СОРАБОТКА/ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И ПОЛИЦИСКИОТ СИНДИКАТ ОД РОМАНИЈА ЕУРОПОЛ

ЈАКНЕ МЕЃУНАРОДНАТА СОРАБОТКА/ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЃУСЕБНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ И ПОЛИЦИСКИОТ СИНДИКАТ ОД РОМАНИЈА ЕУРОПОЛ Почитувани, ни преставува особено задоволство да Ве информираме дека оваа вечер во Охрид,на маргините на престојните СИС на МПС, Претседателот на Македонскиот полициски синдикат г-дин Златко Цветковски официјално го потпиша Меморандумот за меѓусебна соработка со неговиот колега,Претседателот Cosmin […]

ИЗВРШНОТО БИРО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ НА ТЕРЕН МЕЃУ КОЛЕГИТЕ

ИЗВРШНОТО БИРО НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ НА ТЕРЕН МЕЃУ КОЛЕГИТЕ Денес 08.09.2019 година членовите на Извршното биро на Македонскиот полициски синдикат ( Киро Трајковски и Зоран Кузмановски) реализираа уште една од своите програмски активности во рамките на синдикалното делување и присутност помеѓу членството со цел јакнење на работниот морал и согледување на условите за работа. […]