ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД “ДЕНОТ НА АЛБАНСКАТА АЗБУКА”

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД “ДЕНОТ НА АЛБАНСКАТА АЗБУКА”

Македонскиот полициски синдикат на припадниците на албанската етничка заедница им го честита одбележувањето на 22 Ноември – Денот на албанската азбука.

Почитувани,
Наша основна заложба е да ги почитуваме различностите и да продолжиме да ги негуваме толеранцијата и соживотот меѓу нашите членови.

Почитувањето на овој датум е почит кон целокупната албанска заедница, а почитта е главниот чувар и стожер на нашето општество и нашата заедничка иднина.

Да го чуваме и негуваме како што му доликува на едно современо општество каде коегзистираат различни националности и различни етникуми.

Да се држиме заедно и да бидеме СИНДИКАТ пример во регионот!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *