ЧЕСТИТ 8-МИ СЕПТЕМВРИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА!!

ЧЕСТИТ 8-МИ СЕПТЕМВРИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА!!

Македонскиот полициски синдикат на сите свои членови и воопшто на сите вработени во Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, Агенцијата за разузнавање и Управата за финансиска полиција им го честита ” 8-ми Септември” Денот на независноста на Република Северна Македонија!!

Почитувани,
Денешниот празник со кој се одбележува раѓањето и се слави опстојувањето на независна и суверена Република Севеена Македонија, нека не потсетува на предизвиците кои сме ги надминале, но и ни дава сила и мудрост да продолжиме понатаму.

Заедно да градиме синдикат кој ќе продолжи и во иднина да биде репрезентативен, меѓународно признат и почитуван!

Синдикат кој е пример во регионот,синдикат кој промовира соживот, прифаќање и почитување на различноста, благосостојба, солидарност, социјален и економски напредок на сите свои членови!!

Нека е честит и вековит 8-ми Септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *