Македонскиот полициски синдикат на сите свои членови и воопшто на сите вработени во МВР на РМ, Агенцијата за разузнавање и Управата за финансиска полиција од христијанската католичка вероисповед им го честита верскиот празник “Велигден”

Македонскиот полициски синдикат на сите свои членови и воопшто на сите вработени во МВР на РМ, Агенцијата за разузнавање и Управата за финансиска полиција од христијанската католичка вероисповед им го честита верскиот празник “Велигден”

Почитувани членови,
Искрено веруваме дека сите ние заедно ќе успееме да придонесеме во сосдавањето на се подобро синдикално движење, базирано на врз принципот на доброволност, независност и солидарнoст.

Сметаме дека само тоа е вистинскиот начин да го изградиме Македонскиот полициски синдкат како модерна, демократска организација каде меѓусебното разбирање, заемното почитување и толеранцијата меѓу сите членови ќе бидат основни темели за заеднички напредок во борбата за остварување на работничките права.

На крајот Ви упатуваме срдечни честитки на сите верници од католичка вероисповед коишто го празнувате денешниот најголем христијански празник Воскресението Христово, Велигден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *