ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА ИЗБОРИ

ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА ИЗБОРИ

Почитувани членови на Македонскиот полициски синдикат,Ве известуваме дека Централниот совет на Македонскиот полициски синдикат на својата седница одржана на 23.12.2018 година донесе Одлука број 02-038/1 заведена на 16.01.2019 година со која, во согласност со Правилникот за Избори во Македонскиот полициски синдикат, се распишуваат избори за упразнети места во подолунаведените органи и тела на МПС:
1.Претседател на Совет на МПС Струмица;
2. Заменик Претседател на Совет на МПС Битола;
3.Претседатели на ОО на МПС:
-Одел за информатика при Совет на МПС МВР;
-ОО Ресен при Совет на МПС Битола;
-OO Велес и ОО Кавадарци при Совет на МПСВелес;
-ОО Штип при Совет на МПС Штип;
-ОО 1 и ОО 2 при Совет на МПС РЦ Запад;
4.Член на Собранието на Секцијата на Жени при Совет на МПС Битола и при Совет на МПС –РЦ Исток;
5.Член на Собранието на Секцијата на Mлади при Совет на МПС Тетово, Совет на МПС Скопје, при Совет на МПС Битола и при Совет на МПС Агенција за разузнавање;
За подетални информации околу начинот , постапката и роковите за изборите можете да се запознаете на сликата подолу (Одлука број 02-038/1) и кај синдикалните преставници на наведените совети.
Со почит

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *